Mållaga på AgderArbeidet vårtKontakt ossArtiklarPressemeldingarLokallagInnmeldingPeikararFramsida

pressemeldingar / 200 til landsmøte

200 til landsmøte

Astrid Stuestøl Sandkjær

Noregs Mållag med landsmøte for første gang i Grimstad. Frå Grimstad Adressetidende.

Astrid Sandkjær og resten av medlemmene i det 104 år gamle Landvik Mållag har tatt på seg å holde landsmøte for Noregs Mållag til helgen. Her er hun ved bysten av målmannen Kristen Stalleland i bankparken på Resvik.

For første gang skal Noregs Mållag ha landsmøte i Grimstad. Det holdes til helgen, og Landvik Mållag er arrangør.

– Nå venter vi rundt 200 utsendinger fra hele landet, sier leder i Landvik Mållag Astrid Stuestøl Sandkjær. Landsmøtet holdes på Norlandia. Det blir tre forhandlingsdager, mens kveldene er satt av til det sosiale.
– Så det blir noen lange dager, sier Stuesøl Sandkjær.

Globalisering
Temaet for landsmøtet i år er globalisering.
– Mållaget er blitt spurt om å hjelpe andre land med minoritetsspråk og andre minoritetssspørsmål. Det er interessant, og vi håper vi kan være med å hjelpe. Det er noen der ute som har oppdaget at Norge kan ha noe å bidra med. Som vanlig vil det også være utdeling av Nynorsk Litteraturpris 2002 og Nynorsk Barnelitteraturpris 2002.
– Fredag skal vi ha lokal kulturkveld. Da blir det noe å le av. Vi får besøk av revygruppa Complex fra Kristiansand. De er veldig bra og har spillt for fulle hus tidligere. Den kvelden er åpen for alle, så langt plassene rekker, sier hun.

Høy bunadsfaktor
Lørdag skal Einar Førde holde landsmøtetalen.
– Og så blir det nok en livlig debatt etterpå. Det er alltid moro, for mange er veldig gode til å ordlegge seg. Det blir nok et av helgens høydepunkter.
På kvelden er det middag med høy bunadsfaktor. Før middagen prøver vi en liten tur i byen, med bunad, sier Astrid Stuestøl Sandkjær. Søndag blir det gudstjeneste i Landvik kirke, for de som ønsker å være med der.

Janicke Yttervik
janicke@adressetidende.no