Mållaga på AgderArbeidet vårtKontakt ossArtiklarPressemeldingarLokallagInnmeldingPeikararFramsida

pressemeldingar / Sigbjørn Høidalen blir ny redaktør i Drangedalsposten

Sigbjørn Høidalen blir ny redaktør i Drangedalsposten

Frå Setesdølen med nynorsk

Sigbjørn Høidalen blir ny redaktør i Drangedalsposten. Høidalen har dei siste åra jobba som journalist i Setesdølen, og lovar at det blir meir nynorsk i Drangedalsposten frametter.

NRK Telemark ved Hans Christian Eide skriv dette den 29.12.2003:
- Dette er jo veldig spennende for meg å bli redaktør i en lokalavis. Jeg er utdannet innen skogbruk, og har kjennskap til det, og det vet en jo er viktig i Drangedal, sier Høidalen.
Han har de siste årene arbeidet som journalist i Setesdølen.

Oppdatert
Høidalen har vært borte fra Drangedal i 15 år, men foreldrene bor i kommunen, så han har vært ofte hjemme. Derfor føler han at han har fulgt rimelig godt med på nyhetsbildet i Drangedal.
- Jeg har pleid å lese Drangedalsposten når jeg har vært hjemme, og ellers holdt meg oppdatert, forteller han.

Nye tider
Høidalen vil skrive nynorsk i avisa, men det er bare en av tingene som han tar med seg til Drangedalsposten. For det er flere ting han gjerne vil innføre.
- Jeg tenkte å kanskje få litt mer debatt i avisa, og litt mer offentlig ordskifte enn det har vært før. Jeg tenkte også å begynne og skrive leder i Drangedalsposten. Det har det ikke vært så mye av, så det kan jo bli en måte å dra igang meningsutvekslinger på, sier Høidalen.

Han ser heller ikke bort fra at Drangedalsposten kan komme til å bli gitt ut to dager i uken. I dag kommer avisa ut en gang i uken.