Mållaga på AgderArbeidet vårtKontakt ossArtiklarPressemeldingarLokallagInnmeldingPeikararFramsida

pressemeldingar / Framleis nynorsk i Åmli

Framleis nynorsk i Åmli

Det blir framleis nynorsk i kommuneadministrasjonen i Åmli. Det vedtok kommunestyret med 16 mot 5 røyster torsdag 27. april.

Ordføraren i Åmli ville jamstella bokmål og nynorsk som administrasjonsmål, av di han meiner det er vanskeleg å få personar til å søkja stillingar i kommunen når dei blir pålagde å bruka nynorsk.

Frå NRK Sørlandet kjem denne teksten:

- En stengsel for kompetanse
Avgjørelsen om å videreføre nynorsken som administrasjonsspråk i Åmli ble tatt på tross av at både rådmann og ordfører mener dette gjør det vanskelig å få søkere til stillinger i kommunen.

Ordfører Tellef Harstveit (Ap) vil sidestille nynorsk og bokmål. - Jeg synes det er synd at vi skal ha et stengsel for å få den beste kompetansen til Åmli, sa ordføreren under debatten i går.

Etter debatten var det nynorsktilhengerene som kunne smile, og blant dem var Margit Smeland (Sp)

- Jeg er veldig godt fornøyd. Det viser at vi tør å ta vare på den identiteten vi har med en nynorsk mål i kommunen. Og jeg tror ikke det er til hinder for de som vil søke jobb her, sa Smeland.

- Jeg er ikke en slagen mann, men jeg argumenterer for å innføre en nøytral målform i Åmli for å gjøre Åmli til en mer åpen kommune som kan benytte seg av en bredere kompetanse enn det vi klarer ved å låse oss til nynorsk, sa ordføreren etter debatten i går.

Kjelde: NRK P1 Sørlandet, Nyhetene
Dato: 28.03.2003